KOPJE KOFFIE? BESTEL HIER!

WORDPRESS WEBSITE MAKEN

WordPress website maken Helmond Eindhoven Veghel

/ / Wordpress website laten maken Helmond Eindhoven
Wordpress website laten maken Helmond Eindhoven

WordPress website laten maken Helmond Eindhoven Veghel

Wereldwijd is WordPress het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS). Een CMS is een systeem waarbij het mogelijk is de inhoud (afbeeldingen en tekst) eenvoudig aan te passen én dat zonder enige kennis van programmeren. Alles wat je aan teksten maakt wordt in een externe database opgeslagen.

Met een marktaandeel van al de nieuw te bouwen websites van iets meer als 60% mag je met recht spreken van een gigant. WordPress wordt niet alleen gebruikt door hobbyisten en kleine bedrijven maar ook door groten der aarde. Wij noemen maar een paar namen:

  • New York Times
  • MTV News
  • BBC
  • Playstation Blog
  • Sony Music

Maar waarom is WordPress dan zo populair?

WordPress is gratis

WordPress is open source. Dit houdt in dat de programeercode van WordPress volledig openbaar is zodat het voor anderen ook erg gemakkelijk is om aanvullende software te schrijven die aansluit bij WordPress. Het downloaden van deze software kan gebeuren op de site van WordPress of wordt al vaak aangeboden als kant en klaar pakket bij je hostingprovidor.

Dit laatste maakt het nog gemakkelijker om WordPress als basis te gebruiken voor je website. Zo heb je in een oogwenk al een functionerende website.

WordPress is gebruikersvriendelijk

WordPress is zeer gebruikersvriendelijk. Elke gebruiker van WordPress kan zonder enige programeerkennis aan de slag. Daarnaast is uitbreidbaar met thema’s en pluginns.

De structuur van WordPress

Je moet WordPress zien als een chassis van een auto. Het is nog vrij kaal alleen de motor is op het chassis gemonteerd. WordPress bestaat uit een tweetal onderdelen. Laten we de kale chassis van de auto de site noemen. Een website van wordpress bestaat uit twee onderdelen.

  1. Website structuur

Als je het bestand van wordpress uitpakt op je bureaublad dan ziet het er als volgt uit:

Hoe ziet er de structuur van WordPress uit

Het bestaat uit een drietal hoofddirectories

  • Wp-admin
  • Wp-content
  • Wp-includes

De Wp-content map is de meest belangrijke van de drie. In deze map worden bijvoorbeeld je gebruikte foto’s opgeslagen in de onderliggende map Uploads. Wat alle andere mappen betreft zou alles op de server waar WordPress op geïnstalleerd is verloren mogen gaan. Je hoeft dus niet snel in paniek te raken als er problemen zijn.

  1. Database

Alles wat je aan content toevoegt aan je site wordt opgeslagen in een externe database. Bij het installeren van een WordPress site wordt er automatisch een database gecreëerd. De database wordt nooit in deze directories opgeslagen. Normaliter hoef je zelf er ook nooit in te komen. Alle teksten, instellingen, menu’s etc etc worden in de database opgeslagen.

Een kale WordPress installatie is beslist niet het visitekaartje wat je wellicht voor ogen had. Je website behoeft nog flink wat aanpassingen. Hieronder tref je het openingsscherm aan.

wordpress-hello-world

WordPress kan worden uitgebreid met een tweetal andere elementen, Templates en Pluginns

Webshop laten bouwen in Helmond Eindhoven Veghel

Evelito bouwt websites vanaf  € 50,- en € 500 voor een Webshop. Afhankelijk van onze werkzaamheden hanteren we een aantrekkelijk uurtarief. Ons specialisme is WordPress, Woocommerce, Magento, Open-cart, Wpml, Kallyas, Nielsen. Onze kracht zit hem er in dat wij op voorhand er over nadenken hoe mogelijke potentiële klanten gaan zoeken op internet, Google. Op basis van dit gedrag maken wij websites die gevonden worden.

Lees ook Deel 2 & 3

Deel 2

Deel 3

 

 

 

 

TOP